Josefa Pérez, de 89 anys, primera persona vacunada contra la Covid-19 a Catalunya

L´Hospitalet .- El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha destacat que avui, primer dia de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya, “comencem a veure la llum al final del túnel; és el principi de la fi del malson de la Covid-19. Avui comencem a construir la immunitat de grup per poder recuperar la normalitat de les nostres vides”. Aragonès ho ha dit aquest migdia des de la de la residència pública Feixa Llarga de l’Hospitalet de Llobregat on la infermera, Idoia Crespo, ha administrat la primera vacuna a Catalunya contra la Covid-19 a Josefa Pérez, de 89 anys. La segona persona a rebre la primera dosi de vacuna ha estat Conxita Barbeta, directora d’aquest centre residencial, que és verd, és a dir, no té casos de Covid-19.

Amb tot, Aragonès ha insistit que no s’ha d’abaixar la guàrdia fins que no existeixi la immunitat de grup. “És l’hora de fer l’últim esforç. Cuidem-nos i cuidem els que més estimem. La vacuna ens ajudarà a combatre la pandèmia, però fins que no existeixi la immunitat de grup no ens podem sentir 100% segurs”. També ha remarcat que “avui, a part de posar en valor la tasca científica, també és un dia per posar en valor que la vacuna arribarà a tothom gràcies al sistema públic de Salut del país».

En el mateix sentit s’ha expressat la consellera de Salut. Alba Vergés ha destacat que avui “és un dia d’esperança i un punt d’inflexió després d’un 2020 molt dur i cru”, però ha recalcat “que no podem abaixar la guàrdia». “Ara que encetem l’estratègia de vacunació hem de protegir-nos i cuidar els nostres”ha reblat Vergés.

La titular de Salut ha subratllat que les residències són un dels col·lectius prioritzats a l’hora de rebre la vacuna i confia que “en sis setmanes, tindrem immunitat de grup a les residències de gent gran». També ha volgut mostrarun agraïment especial “a tot l’equip que administrarà les vacunes. Les infermeres que s’han bolcat en aquesta feina».

I per la seva part, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimonha demanat al personal de les residències i el sanitari que donin el consentiment a vacunar-se: “És necessari que tots donem el consentiment i fem aquest pas que ens portarà a una vida més normal”. Gencat