Els Mossos d’Esquadra salven la vida d’un nadó de quinze dies que s’estava ofegant

Barcelona.- Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Sarrià- Sant Gervasi, un dels quals en pràctiques, han salvat la vida a un recent nascut que s’estava ofegant i respirava molt lleument. Els fets van passar dimarts al migdia, cap a les 12.30 hores, quan estaven realitzant tasques de vigilància i van escoltar els crits d’una dona que corria desesperadament cap a ells, creuant a tota velocitat el carrer sense vigilar els cotxes que hi estaven circulant.

La dona els va requerir que anessin urgentment cap als Jutjats de l’Hospitalet de Llobregat on hi havia uns pares amb un nadó recent nascut que gairebé no respirava i estava molt greu. Immediatament, els agents van començar a córrer a tota pressa cap a les portes del jutjat que es trobava a 100 metres. Al mateix temps demanaven l’activació urgent d’una ambulància per tal d’assistir al nadó.

Quan van arribar als jutjats van veure el pares plorant i en estat de xoc. L’home sostenia en braços al seu fill sense que aquest estigués reaccionant sinó tot el contrari. El nadó es trobava amb el color de pell morat i aparentment sense respirar. Ràpidament van agafar-li del braç, el van recolzar boca terrosa sobre el genoll d’un dels agents i li van començar a donar petits cops a l’esquena i a la vegada li anaven prement suaument l’estómac. Les maniobres de rescat es van allargar durant uns minuts, fins l’arribada de l’ambulància.

Després d’uns tres minuts, els agents van veure com el nadó començava a moure els braços i les cames i com lentament anava millorant. Poc temps després van arribar els equips mèdics que van realitzar una primera valoració de la criatura. Els mateixos agents el van portar fins a l’ambulància i el van deixar a la llitera. Allà el nadó ja començava a respirar amb normalitat i va obrir els ulls. Una segona ambulància medicalitzada va arribar al lloc dels fets.

L’endemà els agents van contactar amb els pares per assegurar-se que el nadó s’havia recuperat del tot. Ahir a la tarda, li van regalar l’os Pau, un peluix dels Mossos d’Esquadra, perquè la família tingués un bon record de l’actuació que els agents van realitzar per salvar la vida del seu fill.