A presó els autors de quatre robatoris en establiments de restauració a Gavà i Castelldefels

Barcelona .- Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Viladecans van detenir in fraganti, la matinada del 5 d’agost, dos homes de nacionalitat romanesa, de 31 i 38 anys, com a presumptes autors d’un robatori amb força, un cop havien violentat un bar del mateix municipi. Durant l’escorcoll, els agents van localitzar estris utilitzats per realitzar el robatori com ara lots, un tornavís i guants. 

De l’anàlisi de la informació relacionada amb l’anterior detenció, agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà van detenir, el dimarts 6 d’agost, les mateixes persones com a presumptes autors de tres robatoris amb força més, comesos amb anterioritat, a establiments comercials de restauració dels municipis de Castelldefels i Gavà. 

La investigació es va iniciar a finals del mes de juliol, quan els investigadors de la comissaria de Gavà van tenir coneixement d’un robatori amb força, de matinada, en un bar del municipi de Castelldefels. Els autors havien accedit a l’interior de l’establiment forçant les persianes metàl·liques i havien forçat tres màquines escurabutxaques. 

Tres dies desprès, concretament el 30 de juliol, els agents van tenir coneixement d’un segon robatori amb força, també en un bar de Gavà, quan l’establiment estava tancat, i havien forçat les màquines escurabutxaques i la caixa enregistradora. Al dia següent es va produir una temptativa de robatori amb força en el mateix tipus d’establiment al municipi Castelldefels. 

Els investigadors van aconseguir acreditar que els autors dels fets feien vigilàncies prèvies als bars violentats per tal de tenir informació i manipular posteriorment les alarmes. A més a més, accedien al local fent talls a la persiana metàl·lica fins que aconseguien violentar els panys i mecanismes d’obertura i un cop a l’interior, forçaven les màquines escurabutxaques. Gràcies a les càmeres de videovigilància dels establiments i a les gestions d’investigació els agents van aconseguir identificar dos dels presumptes autors dels robatoris. 

Finalment, la matinada del 5 d’agost, efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Viladecans van detenir in fraganti dos dels presumptes autors dels robatoris, un cop havien violentat un bar del mateix municipi. Durant l’escorcoll els agents van localitzar estris utilitzat per realitzar els robatoris com ara lots, un tornavís i guants. 

Els arrestats, amb 29 antecedents policials anteriors de la mateixa tipologia delictiva, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Deja una respuesta