Ramon Roca pren el relleu de Ferran Rodés com a president del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible

Barcelona .- El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) és un òrgan col·legiat que assessora el Govern en les polítiques i actuacions que incideixen  sobre el desenvolupament sostenible. El seu president és nomenat pel Govern d’entre persones de prestigi reconegut. Des de la seva creació, el CADS ha tingut 3 presidents: el Sr. Pere Duran Farell (1998-1999), el Dr. Gabriel Ferraté i Pascual (2000-2012) i el Sr. Ferran Rodés i Vilà, que va ser nomenat el 20 de març de 2012.

El mes de febrer d’enguany, Ferran Rodés va expressar al conseller Alfred Bosch la seva voluntat de deixar la presidència del CADS, després de 7 anys d’exercir aquesta responsabilitat, un cop el conseller hagués escollit una persona per a substituir-lo. En el darrer plenari del CADS, celebrat el 24 de juliol, Rodés va fer saber als membres del consell que seria rellevat.

Ferran Rodés va justificar la seva decisió considerant que «és bo pel consell renovar la presidència periòdicament i obrir la porta a noves energies»Rodés va tenir unes paraules d’agraïment per als consellers i les consellers del CADS, el seu director i el seu equip tècnic, i va posar en valor l’esperit d’harmonia i estreta col·laboració que tothom ha mostrat al llarg de tots aquests anys.

El conseller Alfred Bosch va destacar que durant el mandat de Rodés el CADS ha aconseguit “posicionar-se i assolir èxits, reputació i renom”. Gràcies a la feina feta aquests anys, “parlar de l’Agenda 2030 a Catalunya sense parlar del CADS és impossible”, va subratllar. “És un referent a nivell internacional, tant de bo totes les iniciatives que es fan des del Govern de Catalunya arribessin a aquest nivell de prestigi i reconeixement internacional i intern”, va afirmar.

Era molt difícil trobar un relleu per a algú com en Ferran Rodés”, va assegurar Bosch. Segons el conseller, “volíem preservar el perfil que ens ha permès arribar fins aquí, tenir aquesta gran acollida internacional i amb la societat catalana, algú que encarnés molt bé el compromís de la societat civil i del món de la iniciativa privada amb el desenvolupament sostenible”. Per tot això, Bosch va afirmar que “Ramon Roca és el candidat que reuneix aquestes característiques”.

Perfil biogràfic del Sr. Ramon Roca i Enrich

El Sr. Ramon Roca i Enrich (Agramunt, 1962) és, des del 1998, president del Ros Roca Group, empresa familiar creada l’any 1953 i que es dedica principalment a la fabricació d’equips i al disseny i desenvolupament de sistemes d’enginyera i processos aplicats al medi ambient, que exporta a més de 60 països.

Actualment compagina la direcció de la companyia amb la presidència de la Fundació Fòrum Ambiental i del saló Smart City Expo World Congress de Fira de Barcelona, així com amb la presidència executiva de GLOBALleida. Va ser president del Consell Social de la Universitat de Lleida des del 2008 fins al 2016

El Sr. Ramon Roca i Enrich va iniciar la seva activitat professional, l’any 1984, a l’empresa Agricola Casanosa i l’any 1988 va ocupar-se de la direcció de la companya Indox, fabricant de cisternes especials pel transport. L’any 1992 s’incorporà al departament d’Internacional de Ros Roca.

La seva trajectòria professional ha estat reconeguda amb diverses distincions, com el Premi a la Internacionalització de l’Empresa en la IX edició de Premis d’Economia i Empresa, el premi a l’Estratègia Empresarial, el Premi Empresari del Mundo de Catalunya a l’Èxit Internacional, el reconeixement com a Millor Empresari de l’any 2005 atorgat per la revista Actualidad Econòmica, el Premi de la Asociación Nacional de Empresas Públicas de Medio Ambiente (ANEPMA) en la categoria de Millor Empresa Privada 2012, i el guardó al Mèrit Empresarial 2012 de l’Assemblea Iberoamericana de Cambres de Comerç.  

Deja una respuesta