El 92% de la xarxa de metro és accessible

Barcelona .- Amb la finalització de les obres a l’estació de metro de l’L4 de Jaume I, el 92% de la xarxa de metro està adaptada a persones amb mobilitat reduïda.

Els treballs, que han comportat una inversió de 4 milions d’euros, han inclòs la instal·lació de dos ascensors i la remodelació dels dos vestíbuls de l’estació. Amb la de Jaume I, són 144 les estacions adaptades de les 157 existents a la xarxa.

Aquesta tardor s’iniciaran les obres d’adaptació a dos intercanviadors: Maragall i Plaça d’Espanya. Les obres de Maragall (L4 – L5) suposaran una inversió de 12 MEUR, i es licitaran les de Plaça Espanya (L1 – L3), amb un pressupost estimat de 10 MEUR.

Millora de l’estació de Jaume I

L’estació de Jaume I de l’L4 disposa de dos vestíbuls independents, connectats per un passadís sota les vies, a banda i banda de la Via Laietana: a la plaça de l’Àngel i al carrer de l’Argenteria. Els vestíbuls se situen al mateix nivell que les andanes; així, les obres han consistit en la instal·lació de dos ascensors de carrer, un per a cada vestíbul.

Primera fase a Vallcarca, finalitzada

En els últims dies, també han finalitzat les obres de la primera fase de l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de Vallcarca de l’L3 de metro, situada sota l’avinguda Vallcarca de Barcelona. Els treballs han comptat amb un pressupost d’1,7 MEUR.

Deja una respuesta