Amnistia denuncia la “desprotecció” dels immigrants

 

Bookmark and Share

Amnistia Internacional (AI) ha denunciat la “desprotecció” dels immigrants que estan intentant entrar a Espanya aquests últims dies i que “podrien estar fugint d'abusos de drets humans en els seus països d'origen”. 

redaccion@elperiodicolatino.cat

Barcelona .- Amnistia Internacional (AI) ha denunciat la “desprotecció” dels immigrants que estan intentant entrar a Espanya aquests últims dies i que “podrien estar fugint d'abusos de drets humans en els seus països d'origen”. 

L'ONG ha apuntat que entre els centenars d'immigrants que han arribat “podria haver-hi persones amb necessitat de protecció internacional, en procedir de països en conflicte, amb greu inestabilitat política, o on es produeixen greus violacions de drets humans”, com República Centreafricana, Sudan del Sud, Txad, República Democràtica del Congo, Mali, Camerun o Nigèria, han assenyalat.

Des d'AI han lamentat “la persistència d'expulsions il·legals a Melilla”, i demanen al Govern espanyol “que garanteixi el dret d'asil, denunciant “una vegada més la persistència d'expulsions il·legals per part de les autoritats espanyoles”.

En aquest sentit, ha afirmat que “les expulsions sumaries i col·lectives, com les quals s'estan produint a Melilla, estan prohibides per tractats internacionals com el Protocol IV del Conveni Europeu de Drets Humans”. 

“També incompleixen la legislació espanyola d'estrangeria, en privar a les persones migrants d'un procés amb garanties, que permeti identificar de manera individualitzada si aquestes persones necessiten protecció internacional”, han subratllat.

Des d'AI han lamentat “la persistència d'expulsions il·legals a Melilla”, i demanen al Govern espanyol “que garanteixi el dret d'asil, denunciant “una vegada més la persistència d'expulsions il·legals per part de les autoritats espanyoles”.El director d'Amnistia Internacional Espanya, Esteban Beltrán, ha dit que “lamentem que les autoritats segueixin prevalent la protecció de les fronteres per sobre de la protecció de les persones”.

“No és vàlida l'argumentació de les autoritats espanyoles, que assenyalen que l'espai entre la doble tanca no és territori espanyol i per tant no és necessari aplicar la legislació espanyola, per justificar aquest tipus d'expulsions”, ha afegit.

comments powered by Disqus

 

 

 

 


Somos un grupo de noticias fundado en 2006 que informa a la comunidad latina en España y Europa, producimos contenidos para todos nuestros medios. Oficinas en Barcelona c/Nou de Sant Francesc 15 - 08002, Barcelona,España. Teléfonos:(0034) 657897268,(0034)722778085,Fax (0034) 933179866 - grupo@elperiodicolatino.com.es

Nota legal: Todas las opiniones expresadas en los artículos y videos del Grupo El Periódico Latino pertenecen única y exclusivamente a los entrevistados y no reflejan en ningún momento la opinión de este periódico, ni del Grupo El Periódico Latino

© Copyright 2006-2015 -El Periódico Latino.com.es-Editado y publicado por la Asociación El Periódico Latino de España CIF:G65214066 Adscrita a la Federación Latina de Medios de Comunicación de España.


FEDELATINA
© Copyright 2006-2015

webmaster@elperiodicolatino.com.es